Coördinator van de vereniging (M/V/X) – werknemer/freelancer

16 mai 2022

EV Belgium is de snelgroeiende sectororganisatie voor elektrische mobiliteit met als doel de realisatie van de ambitieuze doelstellingen rond zero-emissie. De leden vormen de volledige waardeketen, zowel de dienstverleners en producenten (laadpalen, infrastructuur, energieleveranciers, automerken….) als de effectieve EV-rijders.

Door de samenwerking met de beleidsmedewerker die de inhoudelijke dossiers opvolgt, een eventprofessional die instaat voor de event van de EV-rijders en grotere ledenevents en het verenigingsmanagementbureau 2Mpact sta je er niet alleen voor. Je komt in een werkomgeving met meer dan 15 verenigingsprofessionals die deels gelijkaardige uitdagingen hebben en jou en de opdrachten van de vereniging mee helpen ondersteunen.

Functiebeschrijving

 • Je wordt ingeschakeld voor de verdere ontwikkeling van de vereniging. Dit houdt op de eerste plaats in het vormgeven van de interne kennisopbouw door het opvolgen van beleid en trends en het onderhouden van contacten met een hele resem aan stakeholders bij overheid, organisaties, bedrijven enz. Je doet dit in tandem met de beleidsmedewerker.
 • Je helpt mee uitvoering te geven aan acties inzake ledenwerving en ledenbinding. Dit houdt onder meer in het  beantwoorden van vragen, het voorbereiden, aanwezig zijn en opvolgen van bestuursvergaderingen, werkgroepvergaderingen en vormingen.
 • Je helpt ook mee met het verzorgen van permanente communicatie-acties, zowel on line (via website, elektronische newsletter, social media,…) als off line (magazine).
 • Je schrikt niet terug om veelvuldig contacten te leggen met de leden, sponsors en stakeholders van de verenigingen om zo ook opportuniteiten te detecteren en te valoriseren.
 • Tot slot krijg je ook de kans om in overleg met het bestuursorgaan creatief en inventief mee te helpen nieuwe initiatieven te lanceren.

Profiel

 • Je volgde een hogere opleiding, bij voorkeur in een technisch-wetenschappelijke of economische richting en je hebt affiniteit met de hernieuwbare energie technologieën, de energietransitie en duurzame mobiliteit.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring, bij voorkeur gerelateerd aan mobiliteit, energieproductie of de energiemarkt. Ervaring met het verenigingswerk is uiteraard ook meegenomen.
 • Je kan opdrachten zelfstandig uitvoeren en tot een goed resultaat brengen – je onderscheidt daarbij hoofd- en bijzaken.
 • Je bent communicatief en sociaal ingesteld, flexibel en als netwerker vlot in de omgang met anderen.
 • Je bent organisatorisch sterk, nauwgezet en ordelijk, je hebt een verzorgd voorkomen
 • Je bent vertrouwd met internet (gebruik van CMS, CRM, social media) en met de meest courante software toepassingen (Word, Excel, Outlook, …).
 • Je bent bereid externe meetings en studiedagen te faciliteren (incl. avondmeetings).
 • Je hebt een vlotte pen en spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

Ons aanbod

Een erg gevarieerde job met uitdagingen in een jonge en dynamische omgeving, waarbij je door collega’s met gelijkaardige profielen permanent ‘on the job’ wordt ondersteund. Je krijgt de nodige interne opleiding en uiteraard voorzien we een correct verloningspakket (loon, maaltijdcheques, onkostenvergoeding…). Thuiswerk en flexibele uren zijn standaard. Dit kan zowel onder het statuut van werknemer (eventueel deeltijds) als onder dat van freelancer (tijdsbesteding te bespreken).

Interesse?
Stuur uw cv met een gemotiveerde sollicitatiebrief naar contact@ev.be

Close