Eventprofessional (M/V/X) – werknemer/freelancer

16 mai 2022

EV Belgium is de snelgroeiende sectororganisatie voor elektrische mobiliteit met als doel de realisatie van de ambitieuze doelstellingen rond zero-emissie. De leden vormen de volledige waardeketen, zowel de dienstverleners en producenten (laadpalen, infrastructuur, energieleveranciers, automerken….) als de effectieve EV-rijders.

Door de samenwerking met een coördinator, een beleidsmedewerker die de inhoudelijke dossiers opvolgt en het verenigingsmanagementbureau 2Mpact sta je er niet alleen voor. Je komt in een werkomgeving met meer dan 15 verenigingsprofessionals die deels gelijkaardige uitdagingen hebben en jou en de opdrachten van de vereniging mee helpen ondersteunen.

Functiebeschrijving

 • Je wordt ingeschakeld voor de volledige organisatie van events voor zowel de EV-rijders als de EV-sectorleden. Je doet dit in samenwerking met de coördinator, beleidsmedewerker en het ondersteunende team binnen het secretariaat.
 • Je vertrekt hierbij van een eventmanagementplan dat in overleg met het bestuur wordt opgemaakt. Commercieel wordt minstens een break-even scenario voor de organisatie beoogd door het aangaan van partnerships en sponsoring – dit is een onderdeel van jouw opdracht.
 • Je staat ook in voor het effectief vormgeven en opvolgen van events aan de hand van een draaiboek waarbij je op een professionele manier werkt met alle betrokken partijen (leden, potentiële leden, deelnemers, sponsors, catering, venues…) met het oog op een bijzondere ‘experience’. Je neemt hierbij de eindverantwoordelijkheid van het volledige project op.
 • Je helpt mee met het verzorgen van permanente communicatie en marketing-acties, zowel on line (via website, elektronische newsletter, social media,…) als off line (magazine).
 • Tot slot krijg je ook de kans om in overleg met het bestuursorgaan creatief en inventief mee te helpen nieuwe initiatieven te lanceren.

Profiel

 • Je volgde een hogere opleiding in eventmanagement en/of hebt minstens 2 jaar werkervaring op dat vlak.
 • Je hebt interesse in elektrische mobiliteit en ervaring met het verenigingswerk is uiteraard ook meegenomen.
 • Je kan opdrachten zelfstandig uitvoeren en tot een goed resultaat brengen – je onderscheidt daarbij hoofd- en bijzaken. Je hebt ervaring met budget- en projectplanning.
 • Je bent communicatief en sociaal ingesteld, flexibel en als netwerker vlot in de omgang met anderen.
 • Je bent organisatorisch sterk, nauwgezet en ordelijk, je hebt een verzorgd voorkomen.
 • Je bent vertrouwd met internet (gebruik van CMS, CRM, social media) en met de meest courante software toepassingen (Word, Excel, Outlook, …).
 • Je bent bereid externe meetings en studiedagen te faciliteren (incl. avondmeetings).
 • Je hebt een vlotte pen en spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

Ons aanbod

Een erg gevarieerde job met uitdagingen in een jonge en dynamische omgeving, waarbij je door collega’s met gelijkaardige profielen permanent ‘on the job’ wordt ondersteund. Je krijgt de nodige interne opleiding en uiteraard voorzien we een correct verloningspakket (loon, maaltijdcheques, onkostenvergoeding…). Thuiswerk en flexibele uren zijn standaard. Dit kan zowel onder het statuut van werknemer (eventueel deeltijds) als onder dat van freelancer (tijdsbesteding te bespreken).

Interesse?
Stuur uw cv met een gemotiveerde sollicitatiebrief naar contact@ev.be

Close