Vacature Opleidingscoördinator (M/V/X) - deeltijds

16 mei 2023

EV Belgium is de snelgroeiende sectororganisatie voor elektrische mobiliteit met als doel de realisatie van de ambitieuze doelstellingen rond zero-emissie. Met meer dan 125 sectorleden uit het ecosysteem en de EV rijders vertegenwoordigen de volledige waardeketen, zowel de dienstverleners en producenten (laadpalen, infrastructuur, energieleveranciers, automerken….) als de effectieve EV-rijders.

Eén van de vijf voornaamste taken van EV Belgium is het (mee) ontwikkelen en aanbieden van opleidingen voor technische en minder technische profielen. De opleidingen zijn erop gericht om een vlotte transitie naar zero emissie mobiliteit mogelijk te maken en hebben als voornaamste taak de bestaande tekorten op te vangen.

EV Belgium telt vandaag 2 deeltijdse medewerkers die jouw graag mee aan boord nemen om dit element van de transitie sneller en beter te organiseren. Daarenboven en door de samenwerking met verenigingsmanagementbureau 2Mpact sta je er tevens niet alleen voor. Je komt in een werkomgeving met meer dan 15 verenigingsprofessionals die deels gelijkaardige uitdagingen hebben en jou en de opdrachten van de vereniging mee helpen ondersteunen.

Functiebeschrijving

 • Als opleidingscoördinator ben je verantwoordelijk voor de opstart, organisatie, ontwikkeling en kwaliteit van diverse opleidingen voor de leden (en niet-leden).
 • Dit houdt onder meer in het voorbereiden van opleidingen, meetings, werkgroep-vergaderingen en masterclasses.
 • Je wordt ingeschakeld voor de verdere ontwikkeling van de bestaande en nieuwe opleidingen.
 • Je helpt ook mee met het verzorgen van permanente communicatie-acties, zowel on line (via website, elektronische newsletter, social media,…) als off line (magazine).
 • Je schrikt niet terug om veelvuldig contacten te leggen met de leden, medeorganisatoren en stakeholders van de verenigingen om zo ook opportuniteiten te detecteren en te valoriseren. De valorisatie van de bestaande en neiuwe opleidingen is daarbij van groot belang.
 • Op termijn sta je ook open voor andere taken binnen de vereniging op te nemen en deins je niet terug om de werking van de vereniging mee te professionaliseren.
 • Tot slot krijg je ook de kans om in overleg met het bestuursorgaan creatief en inventief mee te helpen nieuwe opleidingsinitiatieven te lanceren.

Profiel

 • Je volgde een hogere opleiding, bij voorkeur in een technisch-wetenschappelijke of economische richting, je hebt enige affiniteit met het onderwijs en/of opleidingen, en je hebt voorliefde voor hernieuwbare energie technologieën, de energietransitie en duurzame mobiliteit.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring, bij voorkeur gerelateerd aan mobiliteit, energieproductie of de energiemarkt. Ervaring met het verenigingswerk en het coördineren van opleidingen is uiteraard ook meegenomen.
 • Je kan opdrachten zelfstandig uitvoeren en tot een goed resultaat brengen – je onderscheidt daarbij hoofd- en bijzaken.
 • Je bent communicatief en sociaal ingesteld, flexibel en als netwerker vlot in de omgang met anderen.
 • Je hebt een ondernemende kijk op de het verenigingsleven en deinst niet terug om nieuwe projecten en activiteiten binnen de vereniging te ontwikkelen en aan te sturen.
 • Je bent organisatorisch sterk, nauwgezet en ordelijk, je hebt een verzorgd voorkomen
 • Je bent vertrouwd met internet (gebruik van CMS, CRM, social media) en met de meest courante software toepassingen (Word, Excel, Outlook, …).
 • Je bent bereid externe meetings en studiedagen te faciliteren (incl. avondmeetings).
 • Je hebt een vlotte pen en spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, Frans en Engels.

Ons aanbod

Een erg gevarieerde job met uitdagingen in een jonge en dynamische omgeving, waarbij je door collega’s met gelijkaardige profielen permanent ‘on the job’ wordt ondersteund. Je krijgt de nodige interne opleiding en uiteraard voorzien we een correct verloningspakket (loon, maaltijdcheques, onkostenvergoeding…). Thuiswerk en flexibele uren zijn standaard. Ons aanbod betreft een tijdelijke functie tot het einde van het lopende project met een bepaalde duur. Afhankelijk van de resultaten van dit project en jouw ingesteldheid, kan een verdere samenwerking worden bekeken. De samenwerking kan daarbij verlopen via een freelance-contract en/of via een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur.

CV en motivatiebrief mogen verstuurd worden naar:

EV Belgium, contact@ev.be

Voor meer informatie en vragen:

EV Belgium, contact@ev.be

Romain Denayer, romain@ev.be, +324 73 57 47 31

Tags:
Close