EV Belgium zet steile groei verder

9 septembre 2022

EV Belgium bewijst de representatieve federatie en kennispartner voor elektrische mobiliteit in België te zijn. Deze zomer werd de grens van 100 aangesloten bedrijfsleden en vandaag telt EV Belgium 110 leden.

Voorzitter Jochen De Smet reageert heel tevreden: "EV Belgium werkt positief mee aan een heel zware transitie. We leggen de juiste zaken op tafel en nemen onze leden mee in dit groeitraject. Het is een win-win. Bedrijven en overheden zien dat er snel en kwalitatief veel laadinfrastructuur gerealiseerd wordt, langs de andere kant maken de leden van EVB mooie groeicurves. Er is echter nog heel wat werk te verzetten, onder andere om snel evoluerende wetgeving correct te kunnen implementeren."

Snelle groei

EV Belgium wordt als representatieve organisatie steeds meer bevraagd door de vele overheidsinstanties, Federaal, Vlaams, Brussel en Wallonië. Die actieve betrokkenheid in een snelle transitie naar een elektrische zero emissie mobiliteit heeft geresulteerd in een snelle groei van de ledenaantallen.

Ledentoename_Sept2022

Er is dus een nieuwe jonge sector aan het ontstaan op de golven van een groene energietransitie. Ook de community van elektrische rijders groeit snel en heeft de 5.000 leden overschreden. De laatste twee maanden zijn er 1.000 nieuwe elektrische rijders lid geworden. Onder de vorm van een Facebook community worden ervaringen uitgewisseld tussen elektrische rijders, onder begeleiding van enkele ervaren elektrische rijders (EV ambassadeurs).

Uitbreiding personeelsbestand

Vanaf september starten ook 2 bijkomende krachten om de federatie zijn toekomstperspectieven te laten waarmaken. Begin september start Romain Denayer als coördinator van de operationele activiteiten. Naast de interne organisatie zal Romain ook specifiek zich buigen over data analyse van laadbewegingen en groei van de sector, alsook over de opleiding van professionelen (zowel technici, leidinggevenden en ondersteunend personeel). Daarnaast zal Liselore Fuchs als PR en eventverantwoordelijke zich buigen over het uitbouwen van een netwerk van professionelen, alsook het organiseren van netwerkevents voor nieuwe of toekomstige EV rijders. 

U kan met uw vragen terecht op het secretariaat.

Tags:
Close