Future

Nieuws

 1. 1 maart 2024

  Vias: Enquête EV-rijders

  De Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en Vias Institute voeren een studie uit naar de impact van de opkomst van elektrische wagens op de verkeersveiligheid in België.

  Lees meer
 2. 6 februari 2024

  EV Belgium vraagt snelle uitvoering premiesysteem

  EV Belgium roept de Vlaamse regering op om de plannen rond een premie voor de aankoop van EV’s op korte termijn uit te rollen. Vlamingen lopen duidelijk warm voor de premie, en dat is goed nieuws. Heel wat bestelbonnen zijn getekend, ervan uit gaande dat de premie er komt. We mogen mensen die de stap willen zetten naar het elektrisch rijden niet ontmoedigen.  

  Lees meer
 3. 24 januari 2024

  Laadinfrastructuur: veel werk op de plank

  Vandaag lanceerden vice-eersteminister en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet, en minister van Energie Tinne Van der Straeten samen met EV Belgium, het register voor hernieuwbare energie in brandstoffen voor transport bij DATS 24 in Overijse.

  Lees meer

Kalender

 1. 23 apr 2024
  Soeul

  Electric Vehicles Symposium - EVS37

  Het Electric Vehicles Symposium (EVS) is het belangrijkste internationale evenement waar al deze aspecten van elektromobiliteit aan bod komen. EVS wordt georganiseerd door AVERE, EDTA en EVAAP, de drie leden van WEVA (World Electric Vehicle Association). De EVS-serie vindt afwisselend plaats in Europa, Azië en Amerika. Het begon in 1969 als een academisch forum voor wereldwijde netwerken en uitwisseling van technische informatie.

 2. 23 apr 2024

  EV Belgium - SG Wallonia (ONLINE)

  Werkgroepmeeting waarbij verschillende topics worden besproken. Geïnteresseerde leden worden uitgenodigd om hun voornaamste punten op voorhand door te sturen naar het secretariaat. 

  Er zijn plaatsen beschikbaar.
 3. 25 apr 2024
  Brussel

  Informatiesessie: EU Data Act

  Vanaf 12 september 2025 is de EU DATA ACT van toepassing, een Europese wetgeving die de verplichtingen voor bedrijven en gebruikers van geconnecteerde producten en gerelateerde diensten aanscherpt.

  Deze wetgeving zorgt voor een specifiek kader dat van toepassing zal zijn op alle bedrijven die werken met geconnecteerde producten en gerelateerde diensten, zoals laadpalen, auto's en energy management systemen.

  Er zijn 50 plaatsen beschikbaar.
Sluiten