Future

Nieuws

 1. 15 maart 2024

  EV Belgium Memorandum - Federale en Regionele verkiezingen 2024

  EV Belgium is de representatieve federatie die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de markt voor zero emissie mobiliteit in België. EV Belgium wil de uitrol van zero emissie voertuigen accelereren door de leveranciers van producten en diensten in dit segment te verenigen met de gebruikers van elektrische voertuigen. Via dit memorandum wil EV Belgium de gezamelijke stem van alle leden laten weerklinken naar de verkiezingen toe. 

  Lees meer
 2. 1 maart 2024

  Vias: Enquête EV-rijders

  De Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en Vias Institute voeren een studie uit naar de impact van de opkomst van elektrische wagens op de verkeersveiligheid in België.

  Lees meer
 3. 6 februari 2024

  EV Belgium vraagt snelle uitvoering premiesysteem

  EV Belgium roept de Vlaamse regering op om de plannen rond een premie voor de aankoop van EV’s op korte termijn uit te rollen. Vlamingen lopen duidelijk warm voor de premie, en dat is goed nieuws. Heel wat bestelbonnen zijn getekend, ervan uit gaande dat de premie er komt. We mogen mensen die de stap willen zetten naar het elektrisch rijden niet ontmoedigen.  

  Lees meer

Kalender

 1. 29 mei 2024
  Antwerpen

  Climate Tech Forum 2024

  Na het succes van de eerste editie in juni 2023, waar 500 organisaties aan deelnamen, organiseren de Nederlandse ambassade in Brussel en het Nederlands consulaat-generaal in Antwerpen op woensdag 29 mei 2024 de tweede editie van het Climate Tech Forum in de Handelsbeurs Antwerpen. Dit evenement richt zich op 3 sectoren: klimaat- en energie neutrale bouw, zero-emissie stadslogistiek en rijden en varen op waterstof.

 2. 13 nov 2024

  AEC 2024

  AEC, de AVERE E-Mobility Conference is een Europese conferentie, waar alle aspecten van e-mobiliteit aan bod komen: de nieuwste bevindingen van de toonaangevende academische autoriteiten over EV's, discussie en informatie over nieuw beleid op EU-niveau en in de verschillende landen, maar ook succesverhalen uit de industrie, blikken in de toekomst en de nieuwste producten.

  De conferentie gaat door op 13 & 14 november 2024 in Monaco.

Sluiten