Lid worden EVB.versie 5

Nieuws

 1. 22 november 2022

  Persbericht: "Capaciteitstarief is slechts een eerste stap"

  Met de invoering van het capaciteitstarief zet Vlaanderen een noodzakelijke stap in de energietransitie. Het capaciteitstarief zal huishoudens die hun verbruik slim sturen, belonen en gezinnen die niet bewust omgaan met hun netverbruik extra laten betalen. Helaas zal de invoering van het capaciteitstarief echter niet het beoogde effect geven om het verbruik van het distributienet te verlagen tijdens de piekmomenten, aldus EV Belgium. ”Elektrische wagens zijn een grote verbruiker, maar het tijdstip van het laden is ook belangrijk. Dat kan overdag, al dan niet gekoppeld aan zonne-energie, of overnacht wanneer het verbruik van bedrijven en gezinnen veel lager is” stelt Jochen De Smet, voorzitter van EV Belgium. Het debat om elektrische wagens buiten de piekmomenten te laden, moet volgens EV Belgium dringend opgestart worden, omdat de uitrol van elektrische voertuigen op dit moment op kruissnelheid aan het komen is.

  Lees meer
 2. 3 oktober 2022

  Laden in appartementen: overleg met de Syndici

  Tijdens een eerste ontmoeting  met de 2 federaties van Syndici (UVS en CIB), waarbij Fluvius en Mobia aanwezig waren, bleek iedereen overtuigd van het feit dat een collectieve aanpak met slimme centrale sturing te verkiezen is boven individuele aansluitingen. Dit zal de netcapaciteit optimaliseren, kosten drukken en de veiligheid ten goede komen.

  Lees meer
 3. 9 september 2022
  Tags: EV Belgium

  EV Belgium zet steile groei verder

  EV Belgium bewijst de representatieve federatie en kennispartner voor elektrische mobiliteit in België te zijn. Deze zomer werd de grens van 100 aangesloten bedrijfsleden en vandaag telt EV Belgium 110 leden.

  Lees meer

Kalender

 1. 17 jan 2023

  Congres Laadinfra '23 (Autosalon, Brussels Expo)

  EV Belgium is een fiere partner van het Congres Laadinfra '23. In lijn met de Europese, Nationale en Regionale wetgevende initiatieven, zullen er tijdens dit congres verschillende belangrijke vragen rond elektrisch rijden en laadinfrastructuur in België aan bod komen.

  Het doel? Zero emissie mobiliteit alle kansen geven om zo de internationale doelstellingen inzake ecologie en duurzaamheid te behalen. 

  Het congres gaat door 17 Januari 2023 van 9 tot 18u in één van de paleizen van Brussels Expo (tijdens het Autosalon).

Close