Commissie klimaat Vlaams parlement nodigt EV Belgium uit

12 juli 2022

Op uitnodiging van de voorzitter van de commissie Klimaat van het Vlaams Parlement heeft EVB zich kritisch uitgelaten naar de plannen van de Vlaamse Overheid.

Op uitnodiging van de voorzitter van de commissie Klimaat van het Vlaams Parlement heeft EVB zich kritisch uitgelaten naar de plannen van de Vlaamse Overheid. Uiteraard zijn we heel positief over het feit dat er in dit gewest ten minste plannen zijn (quid Wallonië?), maar er zijn toch heel wat vragen te stellen bij het Vlaamse beleid. Naast een aantal evoluties op vlak van elektrische wagens én elektrische trucks, werd er doorgegaan op het stimuleringsbeleid en de aanbestedingen van de Vlaamse Overheid. Deze zijn niet kwalitatief en future proof om een duurzame en snelle groei te faciliteren. Want dat is uiteraard heel belangrijk, de komende jaren moet Vlaanderen zich voorbereiden op hele grote aantallen elektrische voertuigen.

Ook het beleid voor particulieren is te pover. Elektrische wagens zijn vooral bedrijfswagens dankzij de incentives van de Federale Overheid. Als uitsmijter werd er nog eens verwezen naar de inspanningen op vlak van opleiding en innovatie door de Vlaamse Overheid, die mede dankzij EVB in een stroomversnelling aan het komen zijn. En om met een vrolijke noot te eindigen; we hebben nog eens onze vraag op tafel gelegd uit 2018-2019; pas de borden op autosnelwegen aan met een duidelijke sticker dat er (snel)laadinfra aanwezig is. Ondertussen hebben we wel al begrepen dat stickers niet de specialiteit van de Vlaamse Overheid zijn.

Sluiten