Laden in appartementen: overleg met de Syndici

3 oktober 2022

Tijdens een eerste ontmoeting  met de 2 federaties van Syndici (UVS en CIB), waarbij Fluvius en Mobia aanwezig waren, bleek iedereen overtuigd van het feit dat een collectieve aanpak met slimme centrale sturing te verkiezen is boven individuele aansluitingen. Dit zal de netcapaciteit optimaliseren, kosten drukken en de veiligheid ten goede komen.

Zowel Fluvius, de Syndici en EV Belgium zien de noodzaak om de eigenaars van appartementsgebouwen goed te informeren rond de voor- en nadelen van de verschillende keuzes inzake laadinfrastructur. Daarbij moeten de voordelen van een collectief systeem met loadbalancing beter worden uitgelegd en moet er infomateriaal worden aangeboden dat de Syndici kunnen gebruiken en verdelen. Fluvius gaf aan hier het voortouw in te willen nemen. EV Belgium bevestigde beschikbaar te zijn om te ondersteunen.

Fluvius beloofde ten slotte werk te maken van snellere informatiedoorstroming rond de beschikbare netcapaciteit en verzwaringsmogelijkheden in een welbepaald appartementsgebouw. Vandaag blijkt dit vaak een bottleneck.

Sluiten