EV Belgium vraagt snelle uitvoering premiesysteem

6 februari 2024

EV Belgium roept de Vlaamse regering op om de plannen rond een premie voor de aankoop van EV’s op korte termijn uit te rollen. Vlamingen lopen duidelijk warm voor de premie, en dat is goed nieuws. Heel wat bestelbonnen zijn getekend, ervan uit gaande dat de premie er komt. We mogen mensen die de stap willen zetten naar het elektrisch rijden niet ontmoedigen.  

"Daarom vragen wij de Vlaamse regering het budget op te trekken zodat tegemoet kan worden gekomen aan de bezorgdheden van de Raad van State” aldus Jochen De Smet, voorzitter van EV Belgium.

Desnoods kan gewerkt worden met een aanvraagperiode die beperkt is in de tijd. Alle bestellingen sinds de aankondiging van de maatregel en binnen die periode, moeten wel in aanmerking kunnen komen. EV’s zijn belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming, verminderen de luchtverontreiniging en maken ons minder afhankelijk van olie en gas uit onstabiele regio's. Op zich is het belangrijk dat er ook incentives zijn voor de private markt, want daar moet de transitie naar elektrisch rijden nog echt op gang komen.

"Op termijn kunnen de middelen misschien beter ingezet worden op formules als private lease en kan ook een koppeling gemaakt worden met de energie-efficiëntie van de elektrische aandrijving (WLTP). Vandaag komt het er echter op aan zekerheid te creëren voor de Vlaming".

Sluiten